Ξεκίνησε η καμπάνια crowdfunding της φοιτητικής ταινίας μικρού μήκους “Πσσίρισμα Όπως Πρέπει” (Π.Ο.Π.)

Μια ομάδα φοιτητ(ρι)ών από το Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. ετοιμάζει μια καινούρια κωμωδία δράσης μικρού μήκους με τίτλο Π.Ο.Π. στο πλαίσιο των ακαδημαϊκών τους υποχρεώσεων. Αυτή την περίοδο, η ταινία βρίσκεται στο στάδιο αναζήτησης χρηματοδότησης μέσω Crowdfunding στην πλατφόρμα GoGetFunding και μέσω ενός ψηφιακού πορτοφολιού στην Paypal.

Η σελίδες crowdfunding της ταινίας στην πλατφόρμα GoGetFunding αλλά και στο Paypal είναι οι εξής:

https://gogetfunding.com/pop-shortfilm/?lang=el

paypal.me/linakoudoura

Λίγα λόγια για την ταινία Π.Ο.Π (Πσσίρισμα Όπως Πρέπει)
Τρεις φίλες συναντιούνται μετά από καιρό και αφηγούνται τι έζησαν το προηγούμενο διάστημα. Κάθε μία από τις τρεις ιστορίες τελειώνει με ένα πρόβλημα και κάθε πρόβλημα λύνεται μόνο με λεφτά, τα οποία δεν έχουν. Αποφασίζουν να ληστέψουν ένα καφέ που κατά τη γνώμη τους ξεπλένει χρήματα.

Φόντο των “περιπετειών” τους αποτελεί η παρούσα κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην Ελλάδα: ανεργία και απασχόληση σε δουλειές άσχετες των πτυχίων, διαμονή με γονείς και ημί-ανεξαρτησία από αυτούς, η Ευρώπη ως η βασική, “θεοποιημένη” αλλά και πολύ δύσκολη λύση, η Ελλάδα που είναι μαγική ως τουριστικός προορισμός για τους λίγους και τους άλλους αλλά όσοι όντως ζουν σε αυτή, βιώνουν την προβληματική της καθημερινότητα. Ταυτόχρονα τα τρία κορίτσια έχουν να αντιμετωπίσουν την αποδοχή ενός χωρισμού, την συμφιλίωση με έναν πατέρα και την κρίση μιας φιλίας, θέματα που θα μπορούσαν να έχουν αναδυθεί παντού αλλά το ότι τα αντιμετωπίζουν μέσα στο παραπάνω περιβάλλον, τα περιπλέκει ακόμα περισσότερο.

Μπαίνουμε μέσα στις αναμνήσεις των τριών φίλων και κάθε μία έχει το δικό της ξεχωριστό περιβάλλον και τόνο. Μεσολαβεί όμως ένα φίλτρο ανάμεσα στην πραγματικότητα και στο πως εκείνες την εξηγούν. Το φίλτρο αυτό εκφράζεται μέσω της σκηνογραφίας και είναι η βασική αρχή πάνω στην οποία βασίζεται ολόκληρη η ταινία: ό,τι αφηγούνται το βλέπουμε σε μη ρεαλιστικό χώρο με “πλαστά” σκηνικά και “ψεύτικα” αντικείμενα. Θα χρησιμοποιηθούν διάφορες τεχνικές: front/back projections, κατασκευή σκηνικών σε δύο διαστάσεις, ζωγραφισμένα φόντα που θυμίζουν θεατρική παράσταση κ.α.

Διαβάστε   Νεκροταφείο Ζώων