Η σκληρή τιμωρία του Γούντι Αλεν

Του Κοσμά Βίδου

«Είναι μεγάλο κρίμα» κατά τον Τζουντ Λο που η ταινία στην οποία συνεργάστηκε με τον Γούντι Αλεν, το «A rainy day in New York», δεν θα προβληθεί. Την (προσωρινή;) απόφαση πήρε η Amazon έπειτα από τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση που εξαπέλυσε προς τον σκηνοθέτη η υιοθετημένη κόρη του, Ντίλαν Φάρου. Ο Λο είχε το θάρρος να υπερασπιστεί όχι τον Αλεν αλλά στην πραγματικότητα τη δουλειά του/τους, τη στιγμή που οι συμπρωταγωνιστές του Σελένα Γκόμεζ, Τιμοτέ Σαλαμέ και Ρεμπέκα Χολ δήλωσαν πως μετάνιωσαν για τη συνεργασία, και σε μια προσπάθειά τους να… εξιλεωθούν έδωσαν τις αμοιβές τους για φιλανθρωπίες.

Είναι πράγματι κρίμα που δεν θα προβληθεί το «A rainy day in New York». Όπως είναι κρίμα που ο τελευταίος κύκλος του «House of cards» είναι τόσο ξενέρωτος εξαιτίας, κυρίως, της απομάκρυνσης του Κέβιν Σπέισι, μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης. Είναι επίσης κρίμα που το «Transparent» διακόπηκε πριν από την ώρα του όταν απολύθηκε ο εξαιρετικός πρωταγωνιστής του Τζέφρι Τάμπορ για παρόμοιες κατηγορίες.

Το κίνημα «Me too» άφησε πίσω του αρκετούς «νεκρούς», καλλιτέχνες που πλήρωσαν με τη βίαιη διακοπή/λήξη της σταδιοδρομίας τους τις συμπεριφορές τους. Αν έφταιξαν καλά να πάθουν; Προσωπικά προτιμώ την τιμωρία να την επιβάλει η Δικαιοσύνη και όχι η κοινωνία αυτοβούλως. Ειδικά όταν ανάμεσα στους «μακαρίτες» βρίσκουμε και ανθρώπους που υποπτευόμαστε πως κατασυκοφαντήθηκαν άδικα ή και που πλήρωσαν με ακραία αυστηρότητα τα ολισθήματά τους.

Η απουσία τους, και όσων έφταιξαν και των παράπλευρων απωλειών, έχει αρχίσει να φαίνεται τώρα στη βιομηχανία του θεάματος, με το κοινό να συνειδητοποιεί και να σχολιάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως ενίοτε η αντίδραση ήταν υπερβολική και η ποινή που επιβλήθηκε ακόμα πιο υπερβολική. Ετσι, υπερβολική ως τιμωρία ακούγεται και η απόσυρση του «A rainy day in New York», εξαιτίας των χρόνιων ενδοοικογενειακών προβλημάτων του Αλεν. Η «ακύρωση» μίας δουλειάς συνόλου, για την οποία όπως σωστά επισημαίνει ο Λο «έχουμε κοπιάσει τόσοι άνθρωποι».

Διαβάστε   Το σεξ και πώς να το αποκτήσετε...

Την ίδια στιγμή το «Me too» αφού χάλασε τον κόσμο, μοιάζει να έχει σιγάσει. Επειδή καταγγέλθηκαν όλα τα «τέρατα», καθάρισε ο τόπος από αυτά και ολοκλήρωσε την αποστολή του ή επειδή μόδα ήταν (που χρησιμοποιήθηκε από ορισμένες/ους προς δικός τους όφελος) και πέρασε;

ΥΓ. Για την ιστορία, αν τελικά το «Rainy day in New York» δεν βγει στις αίθουσες η ζημιά αγγίζει τα 25.000.000 δολάρια.

ΠΗΓΗ: www.in.gr