“Uprising”: Το επικό δράμα εποχής του Netflix θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Busan πριν την παγκόσμια κυκλοφορία του στη streaming πλατφόρμα

Το Netflix ανακοίνωσε ότι το ιστορικό πολεμικό δράμα Uprising πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 11 Οκτωβρίου, με την πρεμιέρα της ταινίας να πραγματοποιείται στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Busan στις 2 Οκτωβρίου 2024, λίγες ημέρες πριν την παγκόσμια κυκλοφορία της στη streaming πλατφόρμα.

Στο Uprising, ο σκηνοθέτης Kim Sang-Man (Girl Scout, Midnight FM) και ο παραγωγός Park Chan-Wook (Oldboy, Decision to Leave) συνεργάζονται και προσφέρουν στο κοινό ένα εντελώς νέο επίπεδο θεάματος και δράσης, καθώς προσκαλούν τους θεατές να ταξιδέψουν πίσω στην εποχή Joseon, την τελευταία αυτοκρατορική περίοδο της κορεατικής ιστορίας. Το επικό δράμα εποχής διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του ταραχώδους τέλους του 16ου αιώνα με επίκεντρο την ιαπωνική εισβολή στην Κορέα της εποχής των Joseon, μια σύγκρουση γνωστή ως πόλεμος Imjin.

Η ταινία εξερευνά τις ζωές δύο παιδικών φίλων που έγιναν αντίπαλοι: του Cheon Yeong, ενός σκλάβου που φημίζεται για τις πολεμικές του ικανότητες, και του Jong Ryeo, του αφέντη του που προέρχεται από μια από τις πιο ισχυρές στρατιωτικές οικογένειες των Joseon. Η σειρά υπόσχεται μια συναρπαστική απεικόνιση της πολύπλοκης σχέσης τους με φόντο τον πόλεμο και εξετάζει πώς το χάος του πολέμου επηρεάζει την προσωπική σχέση μεταξύ δύο παιδικών φίλων που γίνονται εχθροί.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Gang Dong-won (Broker, Peninsula), Park Jeong-min (Decision to Leave, Time to Hunt), Cha Seung-won (Night in Paradise, Believer), Kim Shin-rock (HellboundSweet Home), Jin Sun-kyu (Space Sweepers, Extreme Job), Jung Sung-il (The Glory, Bad and Crazy).

Διαβάστε   Έρωτας στα χρόνια της... τεχνητής νοημοσύνης