“Το Μέσα σου Μετράει”: Μια εκρηκτική μείξη θρίλερ, σκοτεινής κωμωδίας και επιστημονικής φαντασίας απευθείας από το Sundance και το Netflix

Ένα προγαμιαίο πάρτι εξελίσσεται σε υπαρξιακό εφιάλτη όταν ένα φιλικό πρόσωπο από τα παλιά εμφανίζεται με μια βαλίτσα που περιέχει μια μυστηριώδη συσκευή ικανή να προκαλέσει αλλαγές σώματος. Με όρεξη για ένα διεστραμμένο παιχνίδι, η παρέα αποκαλύπτει κρυμμένες αλήθειες, καταπιεσμένες επιθυμίες και βαθιά ριζωμένες κακίες, με τις ζωές των μελών να παρασύρονται από την εξαπάτηση και τις τρομακτικές αποκαλύψεις.

Το It’s What’s Inside (Το Μέσα σου Μετράει), το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Greg Jardin που έκανε πρεμιέρα στο τμήμα Midnight του Φεστιβάλ του Sundance και απέσπασε το μεγάλο βραβείο της επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου South by Southwest (SXSW), αποτελεί μια εκρηκτική μείξη ειδών που αποκαλύπτει νέα επίπεδα ίντριγκας με τις συγκλονιστικές ανατροπές του.

Ο Greg Jardin ξέρει ότι το κοινό θα περίμενε η ταινία του να πρόκειται για μια ταινία τρόμου. Η μεγάλη φεστιβαλική επιτυχία έχει όλα τα χαρακτηριστικά του γνωστού είδους: από το ανατριχιαστικό, με ελάχιστο φωτισμό σπίτι, όπου ο κίνδυνος μπορεί να παραμονεύει σε κάθε γωνιά, μέχρι ένα καστ ελκυστικών νέων ανθρώπων (στην προκειμένη περίπτωση, που όλοι κρύβουν μυστικά από τους κοντινούς και αγαπημένους τους). Αλλά η ταινία που το κοινό – και οι κριτικοί – λάτρεψαν, δεν είναι σχεδόν καθόλου slasher.

«Ποτέ δεν το θεωρήσαμε θρίλερ», αναφέρει ο σκηνοθέτης του It’s What’s Inside . «Θα έλεγα ότι είναι ένα κωμικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας». Η πρώτη ταινία του Greg Jardin συνδυάζει το θρίλερ, τη σκοτεινή κωμωδία και την επιστημονική φαντασία σε μια προκλητική και κομψή αφήγηση, προκαλώντας τους θεατές να αναρωτηθούν: Πόσο καλά γνωρίζουμε πραγματικά τον εαυτό μας;

Αξίζει να σημειωθεί πως, λίγο μετά την πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ του Sundance, το Netflix απέκτησε τα παγκόσμια δικαιώματα διανομής έναντι 17 εκατομμυρίων δολαρίων, με την εν λόγω συμφωνία να αποτελεί τη μεγαλύτερη που έγινε σε εκείνη τη διοργάνωση του φεστιβάλ.

Διαβάστε   “La Casa De Papel”: μια επαναστατική "ένεση ρευστότητας"...

 

It’s What’s Inside (Το Μέσα σου Μετράει, 2024)

Σκηνοθεσία: Greg Jardin

Ηθοποιοί: Brittany O’Grady, James Morosini, Gavin Leatherwood, Nina Bloomgarden, Alycia Debnam-Carey

Διάρκεια: 103′

Η ταινία είναι διαθέσιμη σε streaming από το Netflix από τις 4 Οκτωβρίου 2024