Ο Michael Mann ετοιμάζει το αμερικανικό remake του κορεάτικου αστυνομικού θρίλερ “Veteran”

Ο Michael Mann, σκηνοθέτης των ταινιών Heat, Miami Vice και Ferrari, ετοιμάζει ένα ριμέικ στα αγγλικά του νοτιοκορεάτικου αστυνομικού θρίλερ Veteran, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού Variety.

Το έργο είναι ακόμη στο στάδιο της ανάπτυξης, ενώ ο Michael Mann βρίσκεται σε συζητήσεις με τις αμερικανικές και κορεάτικες αντιπροσωπείες της CJ ENM, ενός από τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς ομίλους της Κορέας, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμη γνωστό αν ο ίδιος ο Mann θα αναλάβει και τη σκηνοθεσία ή μόνο την παραγωγή και το σενάριο.

Η πρωτότυπη κορεάτικη ταινία Veteran έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φεστιβάλ του Τορόντο το 2015, ανακηρύχθηκε Καλύτερη Ταινία στο φεστιβάλ είδους Sitges στην Ισπανία, και απέφερε πάνω από 85 εκατομμύρια δολάρια στο νοτιοκορεάτικο box office – που ισοδυναμεί περίπου με 400 εκατομμύρια δολάρια στη Βόρεια Αμερική.

Αν και ο Mann έχει ξαναδουλέψει στην Ασία και με Ασιάτες σταρς, πηγές αναφέρουν ότι το πλάνο είναι να μεταφερθεί η δράση από την Κορέα σε μια πόλη των ΗΠΑ.

Ο Michael Mann προς το παρόν επικεντρώνει την προσοχή του στο επόμενο σκηνοθετικό του πρότζεκτ, το Heat 2, σίκουελ της πρωτότυπης ταινίας του 1995.

Διαβάστε   Αξέχαστες σκηνές δράσεις, μέσα κι έξω από το νερό, στην κορεάτικη περιπέτεια του Ryoo Seung-wan "Smugglers"