Ο Ιούλιος στο Cinobo είναι γεμάτος ξεκαρδιστικές κωμωδίες, συναίσθημα κι εξωτικούς προορισμούς

Αυτόν το μήνα έρχεται στο Cinobo μια από τις καλύτερες κωμικές σειρές στην ιστορία της βρετανικής TV και κυρίως η αρχή της συνεργασίας των Έντγκαρ Ράιτ, Σάιμον Πεγκ και Νικ Φροστ. Το Spaced αποθεώνει την pop κουλτούρα, με την πιο διασκεδαστική συγκατοίκηση που έγινε ποτέ στο Λονδίνο.

Με αφορμή το Spaced, θυμόμαστε τις πιο iconic κινηματογραφικές στιγμές του Έντγκαρ Ράιτ, με τα κλασικά πλέον Shaun of the Dead και Hot Fuzz.

Στις πρεμιέρες του μήνα ξεχωρίζει ένας από τους πιο ταλαντούχους εκπροσώπους της νέας γενιάς Κινέζων σκηνοθετών, ο Σουτζούν Γουέι. Το περίτεχνο αστυνομικό δράμα Only the River Flows διαπλέκει το φιλμ νουάρ με την υπαρξιακή αναζήτηση, στην καλύτερη παράδοση της ασιατικής σχολής του είδους.

Ακόμη, θα είναι διαθέσιμη για πρώτη φορά on demand η κωμωδία Κενά Αέρος που γέμισε τις κινηματογραφικές αίθουσες την περασμένη άνοιξη, αλλά και το συζητημένο The Falling Star. Τέλος, το Morning of the Earth μας ταξιδεύει μέχρι το Μπαλί και τον κόσμο του σερφ, το Παρί του Σιαμάκ Ετεμάντι, μια διεθνής παραγωγή γυρισμένη στην Αθήνα με την συμμετοχή γνωστών Ελλήνων ηθοποιών, θα συγκινήσει βαθιά, ενώ το Karaoke του Μόσε Ρόζενταλ θα μας κάνει να χαμογελάσουμε στον έρωτα που μπορεί να κρατήσει για πάντα.

 

Σειρές

 

Spaced
Έντγκαρ Ράιτ

Δυο φίλοι, ο Τιμ και η Ντέιζι, 20άρηδες από το Βόρειο Λονδίνο με αβέβαιο μέλλον, πρέπει να προσποιηθούν ότι είναι ζευγάρι για να ζήσουν στο μοναδικό διαμέρισμα που μπορούν να αντέξουν οικονομικά.

Από 1 Ιουλίου στο Cinobo

 

 

Πρεμιέρες

 

Όπως Κυλάει το Ποτάμι (Only the River Flows)

Διαβάστε   «Στη Γη του Άγριου Μελιού»: η οικειότητα μεταξύ κινηματογραφιστών και υποκειμένου...

Σουτζούν Γουέι

Ένας νεαρός αστυνομικός αναλαμβάνει τη διαλεύκανση μιας σειράς φόνων που έχουν συγκλονίσει την Κίνα. Υπό την πίεση των ανωτέρων του φτάνει στην πολυπόθητη σύλληψη. Μήπως, όμως, ο πραγματικός ένοχος παραμένει ελεύθερος;

Από 2 Ιουλίου στο Cinobo

 

Σημειώσεις ενός Καλοκαιριού (Notes on a Summer)

Ντιέγκο Γιορέντε

Η ζωή της Μάρτα στη Μαδρίτη ισορροπεί ανάμεσα στην ακαδημαϊκή της καριέρα και τη σχέση της με τον Λέο. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών της διακοπών στο πατρικό της, όμως, θα συναντήσει ξανά τον παλιό της έρωτα και θα έρθουν τα πάνω κάτω.

Από 9 Ιουλίου στο Cinobo

 

Final Cut

Μισέλ Χαζαναβίσιους

Ένα μικρό κινηματογραφικό συνεργείο επιχειρεί να γυρίσει μια ταινία τρόμου με ζόμπι με περιορισμένο προϋπολογισμό, αλλά αντιμετωπίζει κάτι περισσότερο από τεχνικές δυσκολίες όταν πραγματικά ζόμπι αρχίζουν ξαφνικά να τους επιτίθενται.

Από 16 Ιουλίου στο Cinobo

 

Κενά Αέρος (Northern Comfort)

Χάφτεϊν Γκούναρ Σίγκουρδσον

Μία ετερόκλητη ομάδα από άτομα με χρόνια φοβία για τα αεροπλάνα δοκιμάζεται σε μία πτήση από το Λονδίνο στην Ισλανδία. Θα καταφέρουν άραγε να βρουν έναν τρόπο να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους και να συνεργαστούν για να ανοίξουν τα φτερά τους… και να πετάξουν;

Από 23 Ιουλίου στο Cinobo

 

Πεφταστέρι (The Falling Star)

Ντομινίκ Αμπέλ, Φιόνα Γκόρντον

Ένας πρώην ακτιβιστής που είναι φυγάς εδώ και 35 χρόνια και εργάζεται ως μπάρμαν έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν του όταν ένας μυστηριώδης άγνωστος εμφανίζεται οπλισμένος στο μπαρ και θέλει να εκδικηθεί.

Από 30 Ιουλίου στο Cinobo

 

 

New in Cinobo

 

Holiday

Ιζαμπέλα Έκλοφ

Η Σάσα περνάει τις καλοκαιρινές της διακοπές στην βίλα της οικογένειας του ναρκοβαρώνου φίλου της την υποδέχεται. Σε αυτό το εκρηκτικό σπιτικό η σωματική και ψυχολογική βία αποτελούν καθημερινότητα, αλλά όταν η Σάσα αποζητήσει την προσοχή ενός άλλου άντρα, το βελούδινο περιτύλιγμα της ζωής της θα απογυμνωθεί μέχρι το κόκαλο.

Διαβάστε   "Αγαπητή Λεά": Μια ρομαντική δραμεντί όπως αυτές που μόνο οι Γάλλοι ξέρουν να κάνουν

Από 4 Ιουλίου στο Cinobo

 

Ο Αντικαταστάτης (The Replacement)

Όσκαρ Άιμπαρ

Μια νεαρή δημοσιογράφος παίρνει συνέντευξη από μια ηλικιωμένη γιατρό στην προσπάθειά της να αντλήσει πληροφορίες για την τύχη ενός αστυνομικού που ενεπλάκη σε μια σκοτεινή υπόθεση δολοφονίας και πολιτικής διαπλοκής.

Από 5 Ιουλίου στο Cinobo

 

Ελπίδα (Hope)

Μαρία Σόνταλ

Μετά τη διάγνωση με καρκίνο στον εγκέφαλο, μια επιτυχημένη σκηνοθέτης επανεξετάζει τη ζωή της κι επαναπροσδιορίζει τις σχέσεις της με τον σύζυγο της και τα έξι παιδιά τους. Ένα αυτοβιογραφικό δράμα που μετατρέπεται σε μια ειλικρινή κατάθεση ψυχής.

Από 11 Ιουλίου στο Cinobo

 

Το Ξύσιμο των Νεκρών (Shaun of the Dead)

Έντγκαρ Ράιτ

Ο Σον μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στη δουλειά του και μια παμπ. Όταν η κοπέλα του τον παρατά, αποφασίζει να πάρει τη ζωή στα χέρια του και να τα βρει ξανά με αυτήν και την μητέρα του. Το ίδιο βράδυ οι νεκροί βγαίνουν από τους τάφους τους και κυνηγούν τους ζωντανούς. Θα καταφέρει ο Σον να προστατέψει τις γυναίκες που αγαπά;

Από 12 Ιουλίου στο Cinobo

 

Morning of the Earth

Άλμπερτ Φάλζον

Μια ομάδα σέρφερ μαθαίνει να ζει σε πνευματική αρμονία με τη φύση, φτιάχνοντας τις δικές τους σανίδες –και σπίτια– καθώς ταξιδεύουν σε διάφορες χώρες αναζητώντας το τέλειο κύμα στα βορειοανατολικά σε Αυστραλία, Μπαλί και Χαβάη. Ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο δράση και άγρια ομορφιά.

Από 18 Ιουλίου στο Cinobo

 

Καυτοί και Άσφαιροι (Hot Fuzz)

Έντγκαρ Ράιτ

Ο Νικ Έιντζελ, ένας ικανότατος αστυνομικός, μετατίθεται από το Λονδίνο στο απόλυτα ήσυχο Σάντφορντ. Μερικά περίεργα ατυχήματα που αρχίζουν να συμβαίνουν, όμως, υποψιάζουν τον Έιντζελ ότι η ειδυλλιακή κωμόπολη δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Διαβάστε   "Av: The Hunt": Η γυναικοκτονία στην Τουρκία του σήμερα μέσα από μια ιστορία δράσης και συγκλονιστικών αναμετρήσεων...

Από 19 Ιουλίου στο Cinobo

 

Παρί (Pari)

Σιαμάκ Ετεμάντι

Ένα ζευγάρι Ιρανών φτάνει στην Αθήνα προκειμένου να δουν το γιο τους που σπουδάζει στο Πολυτεχνείο. Μόνο που εκείνος δεν απαντά στο τηλέφωνο, κανείς δεν δείχνει να τον γνωρίζει και η πρωτεύουσα μοιάζει με μια άγνωστη, απειλητική χώρα.

Από 25 Ιουλίου στο Cinobo

 

Karaoke

Μόσε Ρόζενταλ

Η Τόβα και ο Μέιρ είναι ένα ζευγάρι στα 60 που αγαπιούνται ακόμα αλλά τους έχει καταπιεί η ρουτίνα της μικροαστικής ζωής τους. Όταν ένας κοσμοπολίτης εργένης μετακομίζει δίπλα τους, η μαγνητική του παρουσία και οι βραδιές καραόκε στο διαμέρισμά του μετατρέπονται σε εμμονή για το ζευγάρι. Θα είναι μια νέα αρχή και για την σχέση τους η αρχή του τέλους;

Από 26 Ιουλίου στο Cinobo