“Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο”: Η νέα γερμανική δραματική ταινία του Netflix είναι μια ανθρωπιστική έκκληση κατά της φρίκης του πολέμου

Ο Παούλ, ένας νεαρός Γερμανός στρατιώτης στο Δυτικό Μέτωπο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, και οι σύντροφοί του βιώνουν από πρώτο χέρι πώς η αρχική ευφορία του πολέμου μετατρέπεται σε απόγνωση και φόβο, καθώς πολεμούν για τη ζωή τους, αλλά και ο ένας για τον άλλο, στα χαρακώματα.

Το Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο (All quiet on the Western Front) είναι η νέα δραματική ταινία του Netflix από τον σκηνοθέτη Έντουαρντ Μπέργκερ, και βασίζεται στο γνωστό παγκοσμίως, ομώνυμο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα του 1928 από τον Έριχ Μαρία Ρεμάρκ.

Μέχρι και σήμερα, το Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο από την παγκόσμια φιγούρα της λογοτεχνίας, Έριχ Μαρία Ρεμάρκ θεωρείται το κατεξοχήν αντιπολεμικό μυθιστόρημα, ενώ η πρώτη του κινηματογραφική προσαρμογή έμεινε επίσης στην ιστορία. Οι εκδόσεις Ullstein κυκλοφόρησαν το έργο για την ειρήνη του Ρεμάρκ, έναν βετεράνο πολέμου που θεωρούνταν τότε σημαντικός δημοσιογράφος, σε μια εποχή όπου η αφηγηματική κριτική ενάντια στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο κάθε άλλο παρά ευπρόσδεκτη ήταν. Ως εκ τούτου, το μυθιστόρημα αλλά και η βραβευμένη με Όσκαρ κινηματογραφική προσαρμογή του 1930 Ουδέν Νεότερο από το Δυτικό Μέτωπο έπεσαν θύματα της λογοκρισίας των Ναζί, αναγκάζοντας τον δημιουργό της να φύγει εξόριστος στην Ελβετία.

Τα γυρίσματα της πρώτης γερμανικής προσαρμογής του Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικόν Μέτωπο ολοκληρώθηκαν κοντά στην Πράγα. Ο σκηνοθέτης Έντουαρντ Μπέργκερ έχει επιστρατεύσει ένα εντυπωσιακό καστ αστέρων για να ζωντανέψει, σε συνεργασία με τον παραγωγό Μάλτε Γκρούνερτ (Amusement Park) και εκ μέρους του Netflix, την κινηματογραφική του ερμηνεία αυτής της ανθρωπιστικής έκκλησης κατά της φρίκης του πολέμου.

Διαβάστε   "Prey": Ινδιάνοι Κομάντσι εναντίον Κυνηγού σε μια ακόμα συναρπαστική ταινία που ανανεώνει τον μύθο του "Predator"...

Όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης Έντουαρντ Μπέργκερ, “Αυτό το γερμανικό παγκόσμιο μπεστ σέλερ είναι ικανό να μεταφέρει την απάνθρωπη φρίκη του πολέμου ίσως με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο από κάθε άλλο λογοτεχνικό έργο. Για μένα, η δημιουργία της πρώτης γερμανικής προσαρμογής είναι η πιο συναρπαστική πρόκληση”.

“Είμαστε απίστευτα περήφανοι που ο Έντουαρντ Μπέργκερ θα ζωντανέψει ξανά αυτήν την ιστορία με ένα τόσο σπουδαίο καστ για το Netflix”, δηλώνει η Ζάσα Μπούλερ, Διευθύντρια Διεθνών Ταινιών στο Netflix.

 

Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο (All quiet on the Western Front, 2022)

Σκηνοθεσία: Edward Berger

Ηθοποιοί: Daniel Brühl, Albrecht Schuch, Sebastian Hülk, Edin Hasanovic, Felix Kammerer

Διάρκεια: 147′

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη σε streaming από το Netflix στις 28 Οκτωβρίου 2022