Μια Συνηθισμένη Υπόθεση

Ο Nicolas Milik (Grégory Gadebois) ετοιμάζει δείπνο για τα πέντε παιδιά του όταν ξαφνικά η αστυνομία χτυπάει στην πόρτα του: η γυναίκα του δολοφονήθηκε – από τον ίδιο – τουλάχιστον για αυτό κατηγορείται. Ο πατέρας της οικογένειας απομακρύνεται από τα παιδιά του σε ένα δευτερόλεπτο.

Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα σε δικηγόρο: στο πλευρό του τίθεται ο Jean Monier (Daniel Auteil). Ο Jean είναι ένας απογοητευμένος δικηγόρος, διορισμένος να τον υπερασπιστεί και από εδώ και πέρα δεν αποκλίνει σχεδόν καθόλου από αυτό. Φαίνεται να παίρνει την υπόθεση όλο και πιο προσωπικά. Ενώ όλα τα στοιχεία δείχνουν την ενοχή του Milik, ο Monier φαίνεται πεπεισμένος για την αθωότητά του. Καθώς οι έρευνές του τον στέλνουν πίσω στη νύχτα της δολοφονίας και στην οικογενειακή δυναμική, έρχεται ακόμη πιο κοντά με τον πελάτη του, αυξάνοντας την πίεση να τον υπερασπιστεί. Τα όρια μεταξύ της δημιουργίας νόμου και της ύπαρξης νόμου γίνονται όλο και πιο θολά – το ίδιο απειλούμενα είναι τα όρια μεταξύ αλήθειας και ψέματος.

Ποια είναι αυτή η τόσο συνηθισμένη περίπτωση που θα τον βάλει σε δοκιμασία, και μπορεί τελικά να καταφέρει να υπερασπιστεί τον πελάτη του χωρίς να χάσει τον εαυτό του στην υπόθεση;

Το Μια Συνηθισμένη Υπόθεση (An Ordinary Case) είναι η νέα ταινία του Daniel Auteil που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών 2024 στο τμήμα των Ειδικών Προβολών, και περιστρέφεται γύρω από έναν άντρα που κατηγορείται για τη δολοφονία της γυναίκας του και έναν δικηγόρο που πρέπει να τον υπερασπιστεί ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, και ειδικά εναντίον του εαυτού του.

Διαβάστε   "Η Μούσα του Μπονάρ": Μια σχέση που σήκωσε πάνω της μια ολόκληρη καλλιτεχνική δημιουργία...

 

Μια Συνηθισμένη Υπόθεση (An Ordinary Case/Le Fil, 2024)

Σκηνοθεσία: Daniel Auteuil

Ηθοποιοί: Daniel Auteuil, Grégory Gadebois, Alice Belaïdi, Sidse Babett Knudsen

Διάρκεια: 115′

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024