“Κραυγή Σιωπής”: Ένα αγωνιώδες θρίλερ για τη σύγχρονη εποχή με τον Τζέιμς ΜακΑβόι σε μια καθηλωτική ερμηνεία

Όταν μία οικογένεια Αμερικανών προσκαλείται να περάσει το Σαββατοκύριακο στο ειδυλλιακό εξοχικό μίας γοητευτικής οικογένειας Βρετανών, με τους οποίους έγιναν φίλοι στις διακοπές, αυτό που ξεκινάει σαν μία ονειρική απόδραση σύντομα παρεκτρέπεται και εξελίσσεται σε έναν διαταραγμένο, ψυχολογικό εφιάλτη.

Από την εταιρεία Blumhouse που έχει παρουσιάσει ταινίες όπως το Νεκρό τηλέφωνο, Τρέξε! και Ο αόρατος άνθρωπος, Η Κραυγή Σιωπής (Speak No Evil) είναι ένα αγωνιώδες θρίλερ για τη σύγχρονη εποχή, με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με BAFTA Τζέιμς ΜακΑβόι (Διχασμένος, Glass) σε μία καθηλωτική ερμηνεία ως έναν χαρισματικό οικοδεσπότη και κυρίαρχο αρσενικό του οποίου η φορτική φιλοξενία καλύπτει ένα ανομολόγητο σκοτάδι.

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τζέιμς Γουάτκινς, σεναριογράφου-σκηνοθέτη της Συμμορίας της λίμνης και της βραβευμένης ιστορίας με φαντάσματα Η γυναίκα με τα μαύρα, η ταινία βασίζεται στο σενάριο του επιτυχημένου δανέζικου θρίλερ του 2022 Κακές γλώσσες, σε σενάριο των Κρίστιαν και Μαντς Τάφντροπ. Η δανέζικη ταινία απέσπασε 11 υποψηφιότητες για τα βραβεία της Δανέζικης Ακαδημίας Κινηματογράφου.

 

Κραυγή Σιωπής (Speak No Evil, 2024)

Σκηνοθεσία: James Watkins

Ηθοποιοί: James McAvoy, Mackenzie Davis, Scoot McNairy, Aisling Franciosi

Διάρκεια: 110′

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Διαβάστε   Επιστήμη και οικογένεια συγκρούονται μέσα από τους παράλληλους κόσμους της sci-fi σειράς θρίλερ της Apple TV+ "Dark Matter"