Η Νότια Κορέα στο επίκεντρο του πρώτου “Producer Hub” του 29ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Busan

Το τμήμα Asian Contents & Film Market (ACFM) του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Busan ανακοίνωσε την έναρξη του “Producer Hub”, ενός νέου προγράμματος που στοχεύει στην ενίσχυση των παγκόσμιων δικτύων και την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των παραγωγών με έμφαση στις διεθνείς συμπαραγωγές και τη χρηματοδότηση. Σε αυτό, θα συμμετάσχουν παραγωγοί που έχουν προταθεί από έξι οργανισμούς-εταίρους στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων ο Οργανισμός Προώθησης της Οπτικής Βιομηχανίας της Ιαπωνίας (VIPO), ο Οργανισμός Ανάπτυξης Δημιουργικών και Πολιτιστικών Βιομηχανιών του Χονγκ Κονγκ (CCIDA), ο Οργανισμός Δημιουργικού Περιεχομένου της Ταϊβάν (TAICCA), η Ένωση Παραγωγών Κινηματογράφου της Ινδονησίας (APROFI), το Συμβούλιο Ανάπτυξης Κινηματογράφου των Φιλιππίνων (FDCP) και η Γενική Διεύθυνση Κινηματογράφου της Ιταλίας (Cinecitta). Οι Θεσμικοί Εταίροι έχουν συστήσει εξέχοντες παραγωγούς από τις αντίστοιχες χώρες τους, διευκολύνοντας τις ενεργές ανταλλαγές και ενισχύοντας τα θεμέλια της διεθνούς συνεργασίας, ενώ υπάρχουν επίσης μεμονωμένοι αιτούντες από χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ινδία, το Νεπάλ και το Καζακστάν. 124 παραγωγοί από 19 χώρες θα συγκεντρωθούν για να μοιραστούν απόψεις σχετικά με το αναπτυσσόμενο τοπίο της κινηματογραφικής παραγωγής και να ανταλλάξουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις επενδύσεις, την παραγωγή, τα γυρίσματα και τα προγράμματα υποστήριξης.

124 παραγωγοί από 19 χώρες “αναζωογονούν” την κινηματογραφική βιομηχανία της Κορέας!

Η Κορέα έχει επιλεγεί ως η πρώτη “Χώρα Επίκεντρο” (“Focus Country”) για το πρώτο Producer Hub και στις 12 Σεπτεμβρίου, το Συμβούλιο Κινηματογράφου της Κορέας (KOFIC) και η ACFM υπέγραψαν επίσημα συμφωνία για την εδραίωση αυτής της συνεργασίας!

Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο συνδιοργανώνεται από το KO-PICK Showcase του Συμβουλίου Κινηματογράφου της Κορέας, στοχεύει στη δημιουργία νέων ευκαιριών επένδυσης και συνεργασίας για τους Κορεάτες παραγωγούς. Έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για να αναδείξει την τρέχουσα κατάσταση της κορεατικής κινηματογραφικής βιομηχανίας, αλλά και για να διευρύνει τις διεθνείς ευκαιρίες συμπαραγωγής. Το Producer Hub θα προσφέρει μια σειρά εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων ομιλιών, μελετών περιπτώσεων και εκδηλώσεων δικτύωσης από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου, στο Producer Hub στο Busan.

Διαβάστε   Προς ακύρωση το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2020...