Εφτά κορεάτικα θρίλερ για μια συναρπαστική εμπειρία γεμάτη δράση και αδρεναλίνη

Μετάφραση-απόδοση στα ελληνικά: Καλλιόπη Αλέτρα

Από συναρπαστικές κατασκοπικές περιπέτειες και απίστευτα μυστήρια μέχρι ψυχολογικά ανατριχιαστικά δράματα, τα κορεάτικα θρίλερ καλύπτουν κάθε γούστο. Είτε επιλέξετε κάτι κλασικό όπως το Memories of Murder, είτε επιθυμείτε την αδρεναλίνη πιο πρόσφατων επιτυχιών όπως το Midnight, ακολουθεί η αφρόκρεμα των πιο συναρπαστικών κορεάτικων ταινιών για να μυηθείτε στη δράση του αριστουργηματικού ασιατικού κινηματογράφου.

Memories of Murder (2003)

Το 1986, μια σοκαριστική ανακάλυψη συγκλόνισε την επαρχία Gyunggi της Νότιας Κορέας, καθώς ανακαλύφθηκε το άψυχο σώμα μιας ακόμη νεαρής γυναίκας – βιασμένο, δεμένο και φιμωμένο με τα ίδια της τα εσώρουχα. Οι τοπικοί ντετέκτιβ Park Doo Man (Song Kang Ho) και Cho Yong Koo (Kim Roe Ha), γνωστοί για τις σκληρές τακτικές τους και την έλλειψη επιδεξιότητας, ερεύνησαν την υπόθεση με ωμή βία καταφεύγοντας σε βασανιστήρια, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Η άφιξη του ντετέκτιβ Seo Tae Yoon (Kim Sang Kyung) από τη Σεούλ αποτέλεσε σημείο καμπής, καθώς διέκρινε ένα ανατριχιαστικό μοτίβο: έναν κατά συρροή δολοφόνο που στόχευε γυναίκες. Με ένα τρίτο θύμα που βρέθηκε υπό τις ίδιες συνθήκες, ο αγώνας δρόμου εντείνεται για να αποκαλυφθεί ο ασύλληπτος δράστης που στοιχειώνει την κοινότητά τους.

Η ταινία είναι διαθέσιμη σε streaming από το Amazon Prime Video.

 

Howling (2012)

Ο Sang Gil (Song Kang Ho), ο οποίος δεν έχει πάρει την πολυπόθητη προαγωγή του, συνεργάζεται με τη νέα ντετέκτιβ Eun Yeong (Lee Na Young) σε μια τυπική υπόθεση αυτοκτονίας. Καθώς συνεχίζει την έρευνα μόνος του, ωθούμενος από την επιθυμία του να αποδείξει την αξία του, η Eun Yeong παρατηρεί ένα περίεργο σημάδι δαγκώματος στο σώμα του θύματος. Παρά αυτή την πληροφορία, ο Sang Gil συνεχίζει την έρευνα ανεξάρτητα. Ωστόσο, όταν μια φαινομενικά άσχετη επίθεση άγριου ζώου στοιχίζει άλλη μια ζωή, η Eun Yeong αρχίζει να υποψιάζεται μια σχέση μεταξύ των θανάτων. Καθώς αποκαλύπτουν ότι και τα δύο θύματα δαγκώθηκαν από το ίδιο λυκόσκυλο, ένα υβρίδιο σκύλου και λύκου, συνειδητοποιούν μια ανατριχιαστική σύνδεση μεταξύ όλων των θυμάτων. Τώρα, με το διακύβευμα να είναι μεγαλύτερο από όσο φαντάζονταν, ο Sang Gil και η Eun Yeong πρέπει να περιηγηθούν στον πολύπλοκο ιστό των στοιχείων, πριν χαθούν κι άλλες ζωές.

Διαβάστε   Η Μίλα Κούνις είναι "Το Πιο Τυχερό Κορίτσι στον Κόσμο" στη νέα δραματική ταινία του Netflix

Η ταινία είναι διαθέσιμη σε streaming από το Amazon Prime Video.

 

Confession of Murder (2012)

Ο Lee Doo Suk (Park Shi Hoo), απαλλαγμένος από τη δίωξη μετά την παραγραφή των φόνων που διέπραξε, κυκλοφορεί ευθαρσώς μια αυτοβιογραφία με τίτλο «Είμαι Δολοφόνος», περιγράφοντας λεπτομερώς και με ανατριχιαστική ακρίβεια τα εγκλήματά του. Αυτή η τολμηρή κίνηση αναζωπυρώνει την επιδίωξη δικαιοσύνης, καθώς ο ντετέκτιβ Choi (Jung Jae Young), ο οποίος διερεύνησε με μεγάλη συνέπεια τις φρικαλεότητες του Lee δεκαπέντε χρόνια νωρίτερα, ξαναρχίζει την έρευνα. Μαζί του είναι η Han Ji Soo (Kim Young Ae), που έχει κατακλυστεί από θλίψη για τον θάνατο της κόρης της στα χέρια του Lee, ωθούμενη τώρα από μια ακλόνητη αποφασιστικότητα για εκδίκηση. Καθώς τα απομνημονεύματα του Lee αποτελούν ολοφάνερη απόδειξη της βαρβαρότητάς του, οι τρεις τους μπλέκονται σε ένα τρομακτικό παιχνίδι γάτας και ποντικιού, όπου οι πληγές του παρελθόντος ανοίγουν ξανά.

Η ταινία είναι διαθέσιμη σε streaming από το Amazon Prime Video.

 

Manhole (2014)

Σε ένα ανατριχιαστικό δολοφονική μανία έξι μηνών, ένας κατά συρροή δολοφόνος έχει βυθίσει στον φόβο μια γειτονιά της Σεούλ, εξαφανίζοντας δέκα άτομα χωρίς ίχνος. Χρησιμοποιώντας μια μοχθηρή τακτική που περιλαμβάνει φρεάτια για να παγιδεύσει τα θύματά του, ο τελευταίος αιχμάλωτος του δράστη είναι η 14χρονη Soo Jung (Kim Sae Ron). Τώρα, η μεγαλύτερη αδερφή της, Yeon Seo (Jung Yu Mi), αγωνίζεται ενάντια στο χρόνο σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να την εντοπίσει πριν να είναι πολύ αργά. Καθώς η κοινότητα παρασύρεται από κάθε εξαφάνιση και τη μεθοδικότητα των απαγωγών, η αναζήτηση εντείνεται, με τις αρχές και τους συγγενείς να καταλαμβάνονται από το στοιχειωμένο φάντασμα του άγνωστου δράστη που κρύβεται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια.

Διαβάστε   "Η Πτώση του Οίκου των Άσερ": Το αριστούργημα του Edgar Allan Poe μεταφέρεται στο Netflix από τον "μάστερ του τρόμου" Mike Flanagan

Η ταινία είναι διαθέσιμη σε streaming από το Mubi.

 

Midnight (2021)

Η Kyeong Mi (Jin Ki Joo), μια νεαρή γυναίκα με προβλήματα ακοής, βρίσκεται άθελά της σε μια θανατηφόρα συνάντηση με έναν ψυχοπαθή δολοφόνο. Ζώντας με τη μητέρα της και δουλεύοντας σε ένα τηλεφωνικό κέντρο, η ρουτίνα της Kyeong Mi παίρνει μια τρομακτική τροπή μετά από ένα έντονο δείπνο με έναν πελάτη που την προτρέπει να φύγει απότομα, παίρνοντας και τη μητέρα της στην πορεία. Εν τω μεταξύ, κρυμμένος στις σκιές, ο δολοφόνος Do Shik (Wi Ha Joon) στοχεύει τη μητέρα της Kyeong Mi, πριν αλλάξει γρήγορα πορεία βλέποντας μια άλλη νεαρή γυναίκα, τη So Jung (Kim Hye Yoon), να μιλάει στο τηλέφωνό της. Με τραγικό τρόπο, η So Jung γίνεται θύμα του σε ένα απομονωμένο δρομάκι, για να ανακαλυφθεί λίγο αργότερα από την Kyeong Mi, η οποία γίνεται άθελά της ο επόμενος στόχος στο διεστραμμένο παιχνίδι γάτας και ποντικιού του Do Shik.

Η ταινία είναι διαθέσιμη σε streaming από το Amazon Prime Video.

 

Paradise Murdered (2007)

Ακριβώς έξω από τη νότια ακτή της Κορεατικής Χερσονήσου βρίσκεται το Paradise Island, όπου ζουν μόλις 17 κάτοικοι που απολαμβάνουν την εκπληκτική φυσική ομορφιά και την ήρεμη ατμόσφαιρα. Ωστόσο, αυτή η ειδυλλιακή ατμόσφαιρα καταρρέει απότομα όταν κάθε κάτοικος εξαφανίζεται μυστηριωδώς μέσα σε μια νύχτα. Η ανακάλυψη ενός ματωμένου πτώματος πυροδοτεί άμεσο πανικό και καχυποψία μεταξύ αυτών που έμειναν πίσω. Καθηλωμένοι χωρίς βάρκες λόγω της θαλασσοταραχής και με το μοναδικό μέσο επικοινωνίας τους κατεστραμμένο, οι απομονωμένοι κάτοικοι αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τους πιο σκοτεινούς φόβους τους. Τώρα, γεμάτοι παράνοια, οι επιζώντες πρέπει να αντιμετωπίσουν την ανατριχιαστική συνειδητοποίηση ότι ο κίνδυνος παραμονεύει ανάμεσά τους, μετατρέποντας το άλλοτε ειρηνικό καταφύγιό τους σε μια θανατηφόρα παγίδα.

Διαβάστε   "Ghoul": Καθαρόαιμος τρόμος σε μια καθηλωτική ινδική μίνι σειρά για τη δημοκρατία και τον εθνικιστικό παροξυσμό...

Η ταινία είναι διαθέσιμη σε streaming από το Amazon Prime Video.

 

The Call (2020)

Η Seo Yeon (Park Shin Hye) επιστρέφει σπίτι έπειτα από μια παρατεταμένη απουσία και πέφτει πάνω σε ένα παλιό τηλέφωνο. Προς έκπληξή της, συνδέεται στη γραμμή με μια άγνωστη που ονομάζεται Yeong Sook (Jeon Jong Seo). Καθώς συνομιλούν, η Seo Yeon ανακαλύπτει ότι η Yeong Sook κατοικεί στον ίδιο χώρο, αλλά ζει δύο δεκαετίες μακριά της. Παρά το χρονικό χάσμα, σχηματίζεται ένας δεσμός μεταξύ τους που οδηγεί σε μια απρόσμενη φιλία. Ωστόσο, η σχέση τους παίρνει μια απρόβλεπτη τροπή όταν η Seo Yeon και η Yeong Sook παίρνουν μια φαινομενικά ασήμαντη απόφαση που πυροδοτεί μια αλυσίδα γεγονότων που αλλάζουν τη ζωή τους εντός των αντίστοιχων χρονικών περιόδων στις οποίες ζουν.

Η ταινία είναι διαθέσιμη σε streaming από το Netflix.

 

Πηγή: www.indiatimes.com