“Εφιάλτες της Νύχτας, Όνειρα της Μέρας του Τζόκο Άνουαρ”: Μια πρωτότυπη υπερφυσική σειρά γεμάτη τρόμο, τρόμο, τρόμο…

Της Καλλιόπης Αλέτρα

Καθημερινοί άνθρωποι μπλέκονται σε απόκοσμα προβλήματα στην υπερφυσική σειρά Εφιάλτες της Νύχτας, Όνειρα της Μέρας του Τζόκο Άνουαρ (Joko Anwar’s Nightmares and Daydreams). Η ανθολογία ακολουθεί χαρακτήρες που παίρνουν δραστικά μέτρα για να σώσουν χρήματα, τις οικογένειές τους ή τον εαυτό τους – αλλά αντ’ αυτού, έρχονται αντιμέτωποι με ανείπωτους κινδύνους από άλλους κόσμους. Από τον σεναριογράφο-σκηνοθέτη Joko Anwar (Satan’s Slaves, Impetigore), τη σειρά συν-σκηνοθέτησαν οι Ray Farandy Pakpahan (Beyond Skyline), Tommy Dewo (Ratu Adil) και Randolph Zaini (Preman).

“Η σειρά εξερευνά το υπερφυσικό είδος επιστημονικής φαντασίας”, δήλωσε ο Anwar στο Netflix. “Έχοντας αντλήσει έμπνευση από την περιέργεια μου και τη γοητεία των ιστοριών με εξωγήινους, έσκαψα βαθιά στη συναρπαστική ιδέα των εξωγήινων που μπορεί να μη βρίσκονται μακριά μας”.

Κάθε αυτόνομο αλλά αλληλένδετο επεισόδιο επικεντρώνεται σε καθημερινούς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν μυστηριώδη φαινόμενα που θέτουν σε κίνδυνο τους ίδιους και τους αγαπημένους τους. Καθώς προσπαθούν να αποτρέψουν το κακό που τους περιβάλλει, αυτές οι παράξενες συναντήσεις αποκαλύπτουν βαθύτερες αλήθειες για τον κόσμο. Η σειρά ακολουθεί έναν άντρα που βάζει την ηλικιωμένη μητέρα του σε ένα καταραμένο γηροκομείο, ένα ζευγάρι που υιοθετεί ένα σατανικό παιδί που μπορεί να έχει σκοτώσει τον προηγούμενο κηδεμόνα του, μια συγγραφέα της οποίας η ζωή αρχίζει να αντικατοπτρίζει εκείνη του χαρακτήρα που γράφει, έναν τεχνικό που μαθαίνει ύπνωση για να τα βγάλει πέρα και πολλούς άλλους. Το Nightmares and Daydreams του Joko Anwar κορυφώνεται με ένα τελευταίο επεισόδιο που συνδέει τις ιστορίες μεταξύ τους.

“Ήθελα να δημιουργήσω κάτι με το οποίο οι περισσότεροι Ινδονήσιοι τηλεθεατές μπορούν να ταυτιστούν”, δήλωσε ο Anwar. “Έτσι, αν και πρόκειται για υπερφυσική επιστημονική φαντασία, θα δείτε να αναδεικνύονται κάποια κοινωνικά και πολιτικά θέματα”.

Η σειρά περιλαμβάνει εξαιρετικά εντυπωσιακές εικόνες: ανθρώπους με μαύρους μανδύες, έναν τρομοκρατημένο άντρα να κρέμεται από έναν γιγαντιαίο πύργο ρολογιού, μια πόρτα προς έναν άγνωστο κόσμο κι άπειρα στοιχεία που περιμένουν να αποκαλυφθούν.

Διαβάστε   H WarnerMedia επικυρώνει το τέλος των αιθουσών: όλες οι νέες ταινίες της, θα κυκλοφορήσουν στην streaming πλατφόρμα HBO Max

Η σειρά παρουσιάζει ένα νέο είδος στην Ινδονησία που συνδυάζει το εξωπραγματικό με το συνηθισμένο και το καθημερινό, θεμελιώνοντας τα φανταστικά στοιχεία σε ζητήματα του πραγματικού κόσμου. Ξεφεύγοντας από τις συμβατικές αφηγήσεις περί εξωγήινων που έρχονται στη Γη, ο Anwar εξερευνά μια ενδιαφέρουσα υπόθεση: Τι θα γινόταν αν αυτά τα εξωγήινα όντα ήταν ήδη εδώ ανάμεσά μας, ή ακόμα και μέσα μας;

Η ιστορία εξελίσσεται μέσα από επτά επεισόδια, καθένα από τα οποία προβάλλει έναν βασικό χαρακτήρα που έρχεται αντιμέτωπος με εξωπραγματικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, από το 1985 έως σήμερα. Αν και φαινομενικά τυχαία, αυτά τα περίεργα περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους, προσφέροντας πληροφορίες για την προέλευση του κόσμου μας και τις απειλές που ελλοχεύουν για την ανθρωπότητα.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Αrio Bayu, Marissa Anita, Asmara Abigail, Sita Nursanti, Haydar Salishz και Lukman Sardi.

Η σειρά είναι διαθέσιμη σε streaming από το Netflix από τις 14 Ιουνίου 2024.