Εκστρατεία crowdfunding για την φοιτητική ταινία “Βόλτα”

Μια ομάδα φοιτητών του τμήματος κινηματογράφου Α.Π.Θ. [με βασικούς συντελεστές τους Σωκράτη Μουσμουλίδη (Σεναριογράφος/Σκηνοθέτης), Άννα Κάρμεν Παπαφωτίου (Παραγωγός) και Νίκο Μαντζαρίδη (Διευθ. Φωτογραφίας)] πραγματοποιεί crowdfunding καμπάνια για τη Βόλτα (2024), ένα road movie μικρού μήκους, το οποίο πρόκειται για τη διπλωματική εργασία των φοιτητών! Το 2023, η συγκεκριμένη ομάδα δημιούργησε την ταινία LOUD (2023), η οποία παράχθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της σκηνοθεσίας του 3ου έτους, και μέχρι σήμερα ακολουθεί φεστιβαλική πορεία εντός Ελλάδας. Την ομάδα πλαισιώνουν επιπλέον 10 συνεργάτες – φοιτητές του τμήματος κινηματογράφου.

Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια των σπουδών, δεν υπάρχει χρηματοδότηση για τις σπουδαστικές ταινίες, γεγονός που καθιστά δύσκολη την υλοποίηση τους. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντική η συμβολή του κοινού, η οποία μπορεί να κάνει τη διαφορά και να βοηθήσει τους φοιτητές να ολοκληρώσουν την ταινία τους. Οι κύριες ανάγκες της ταινίας είναι:

  • Η μεταφορά εξοπλισμού, crew και cast, σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. [32% του τελικού budget]
  • Η διατροφή του crew και του cast, σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. [30% του τελικού budget]
  • Η ενοικίαση εξοπλισμού φωτογραφίας, για την υψηλή ποιότητα της εικόνας. [22% του τελικού budget]
  • Η κάλυψη αναγκών των υπόλοιπων τμημάτων, όπως της σκηνογραφίας και της ενδυματολογίας. [16% του τελικού budget]

 

ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Σωκράτης Μουσμουλίδης

Παραγωγή: Άννα Κάρμεν Παπαφωτίου

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Νίκος Μαντζαρίδης

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χάρης Μυτιληναίος

Σκηνογραφία: Νικολέτα Χατζησάββα

Ενδυματολογία: Εύα Μιχαηλίδου

Ήχος: Αγγελική ΣαΪντ

Μουσική: Αντώνης Αλεξόπουλος

Μοντάζ: Διαμαντένια Νικολαΐδου

 

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ΆΡΤΕΜΙΣ(24), μαθαίνει ότι η αίτηση της έγινε δεκτή από ένα πανεπιστήμιο στην Αγγλία και ετοιμάζεται να φύγει από το πατρικό της. Οι ΓΟΝΕΙΣ(55) της οργανώνουν ένα μεγάλο, αποχαιρετιστήριο πάρτι στο σπίτι τους. Μέσα στους καλεσμένους, η Άρτεμις βρίσκει τον ΣΙΜΟ(24). Ο ίδιος της προτείνει να το σκάσουν από το πάρτι και να πάνε μια εκδρομή για μια τελευταία φορά! Το ταξίδι ξεκινάει και είναι μεγάλο. Η φύση, η θάλασσα και τα ερημικά τοπία κυριαρχούν. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον συναντιούνται σε ένα οδοιπορικό, που έχει ως σκοπό την αναζήτηση απαντήσεων σε μερικά ερωτήματα: Τι είναι ο έρωτας; Πότε αγαπάμε κάποιον; Τι ερωτευόμαστε στους ανθρώπους; Πώς σταματάμε να αγαπάμε κάποιον; Πού καταλήγουν τόσα όμορφα συναισθήματα; Ποιος φταίει όταν δύο άνθρωποι πρέπει να χωρίσουν αλλά δεν θέλουν; Μια σειρά από ερωτήματα που δεν θα αναφερθούν ποτέ και που μάλλον δεν θα απαντηθούν ποτέ! Μια ρομαντική ιστορία για τα συναισθήματα και την φθορά τους στον χρόνο, καθώς και για τον πόνο που αισθανόμαστε όλοι όταν πρέπει να προχωρήσουμε, αφήνοντας πίσω αυτά και αυτούς που αγαπάμε.

Διαβάστε   Το τελευταίο σημείωμα

 

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη

Ο Σωκράτης Μουσμουλίδης είναι 21 ετών και ζει στην Θεσσαλονίκη. Είναι τεταρτοετής φοιτητής του τμήματος κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ασχολείται με το σενάριο, την σκηνοθεσία και την παραγωγή. Ασχολείται ερασιτεχνικά με την υποκριτική. Από το 2019 ασχολείται με την δημιουργία ταινιών μικρού μήκους, τότε για σχολικούς διαγωνισμούς και πλέον στο πλαίσιο των σπουδών του. Σημαντικές διακρίσεις αποτελούν οι ταινίες Επιλογές χωρίς όρια (2019) κατακτώντας την 3η θέση στους Αγώνες Λόγου και Τέχνης και Κοιτάς αλλά δεν βλέπεις (2020) κατακτώντας την 1η θέση. Το 2020 διακρίθηκε σε διαγωνισμό σεναρίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για το σενάριο με τίτλο NOSTALGIA. Τα έτη 2020-2024 έχει αναλάβει το σενάριο, την σκηνοθεσία και την παραγωγή πέντε ταινιών μικρού μήκους και τριών μονόλεπτων διαφημιστικών.. Ένα από αυτά κέρδισε την 8η θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό διαφημιστικών ταινιών με θέμα «Καθαρή Εβδομάδα, 2022». Η τελευταία ταινία του έχει τίτλο “LOUD”(2023) και μέχρι σήμερα ακολουθεί φεστιβαλική πορεία εντός Ελλάδας. Επιπλέον, έχει διακριθεί στο “Tanweer Pitching Days 2022” με το τηλεοπτικό σενάριο Το Τέλος του Δρόμου. Τέλος, έχει υπάρξει εθελοντής και έπειτα εργαζόμενος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 2022 και 2023.

 

Μπορείτε να συνεισφέρετε οικονομικά για την ολοκλήρωση της ταινίας μέσω δωρεάς στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://gogetfunding.com/%ce%b2%cf%8c%ce%bb%cf%84%ce%b1-volta-short-film-production-funding/