Επιστήμη και οικογένεια συγκρούονται μέσα από τους παράλληλους κόσμους της sci-fi σειράς θρίλερ της Apple TV+ “Dark Matter”

Στη νέα σειρά της Apple TV+ Dark Matter, ένας καθηγητής φυσικής (Joel Edgerton), ο Jason Dessen, απαγάγεται από τους δρόμους του Σικάγο και αντικαθίσταται από μια εναλλακτική εκδοχή του εαυτού του. Αυτή η εκδοχή είναι ένας βραβευμένος επιστήμονας που, ανάμεσα στα διάφορα επιτεύγματά του, έχει εφεύρει ένα κουτί που μπορεί να τοποθετεί τους ανθρώπους σε παράλληλους κόσμους.

Αυτός ο εναλλακτικός Jason, παρά τα πλούτη και τη φήμη του στο δικό του σύμπαν, επιθυμεί τη ζωή και την οικογένεια του ταπεινότερου Jason- την αγαπημένη του σύζυγο (Jennifer Connelly) και τον γιο του (Oakes Fegley). Έτσι, τους κλέβει, αφήνοντας τον αρχικό Jason αντιμέτωπο με ένα μεταιχμιακό πεδίο παράλληλων πραγματικοτήτων, πηδώντας από τη μία στην άλλη καθώς προσπαθεί να βρει το δρόμο της επιστροφής, ως ένας άλλος Οδυσσέας της επιστημονικής φαντασίας.

Η σειρά οκτώ επεισοδίων που έκανε πρεμιέρα στις 8 Μαΐου στην Apple TV+ δημιουργήθηκε από τον Blake Crouch, διασκευάζοντας το ομώνυμο μυθιστόρημά του του 2016. Η σειρά είναι εν μέρει θρίλερ, εν μέρει οικογενειακό δράμα και εν μέρει μια εισαγωγή στα βασικά της φυσικής, επιστρατεύοντας συναρπαστικές έννοιες όπως η κβαντομηχανική, η υπέρθεση και η σκοτεινή ύλη, για να αφηγηθεί μια ιστορία για τη νοσταλγία, τη λύπη και την επιθυμία. Το Dark Matter χρησιμοποιεί τη φυσική για να εξερευνήσει τα θέματα της λύπης και της επιθυμίας, όταν μια πύλη σε παράλληλες πραγματικότητες επιτρέπει στους ανθρώπους να επισκέπτονται νέους κόσμους και να αναθεωρούν τις αποφάσεις του παρελθόντος.

 

Διαβάστε   Αυτές είναι οι 13 καλύτερες ταινίες του 2023